Από την Τάνια Γκίνη

Άμα επισκεφτείς το site της Ίριδας Ντεπόρτου θέλεις να σταματήσεις τη ροή του slideshow πολύ απλά επειδήδεν γίνεται να μη σταθείς στις σχεδιαστικές λεπτομέρειες των υποδημάτων και των τσαντών που δημιουργεί η ίδια.

Γεννημένη από Ιταλό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, η Ίρις Ντεπόρτου σπούδασε στο Central Saint Martins του Λονδίνου και το Istituto Marangoni του Μιλάνου Σχέδιο Μόδας, ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές της στον Σχεδιασμό και την Κατασκευή Υποδημάτων στην Αθήνα, με δάσκαλο τον Απόστολο Κουλουμάση. Λαμβάνοντας ερεθίσματα από τα ταξίδια της, οι χειροποίητες δημιουργίες της ξεχωρίζουν για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό τους και την άψογη ποιότητα τους. Και ενώ κάθε δημιουργία της μοιάζει τελείως διαφορετική από την άλλη, εντούτοις υπάρχει μια κοινή βάση: συνδυάζουν την ελληνική αισθητική και την ιταλική φινέτσα, με λίγο «πασπάλισμα» λονδρέζικου στυλ.

Ας μάθουμε λοιπόν περισσότερα για μία νέα Ελληνίδα σχεδιάστρια που μας εντυπωσίασε με την αισθητική της αντίληψη, αλλά και με τον επαγγελματισμό της, αφού για την Ίριδα ο όρος «χειροποίητη δημιουργία» σημαίνει να επιμελείται η ίδια όλα τα στάδια κατασκευής της. Read More